keyboard_arrow_up

Nieuwbouw kopen 2019/2020

Een heleboel huizen gaan inmiddels alweer als warme broodjes over de toonbank. Heeft u een mooi huis gezien, dan kan het ondertussen al zomaar zo zijn dat het huis voor uw neus door iemand anders gekocht wordt, en zelfs boven de vraagprijs misschien. We zijn alweer op een punt gekomen dat we over een krapte op de woningmarkt kunnen spreken. Dat verklaart waarom steeds meer mensen nieuwbouw kopen, ook in 2019/2020.

De vraag naar woningen is de laatste jaren niet afgenomen, maar het aanbod bestaande huizen dat te koop staat is wel afgenomen. Er is dus minder aanbod, maar meer vraag. Vandaar dat we (betaalbare) nieuwbouwwoningen als paddenstoelen uit de grond zien schieten. De afgelopen jaren werd er minder gebouwd, omdat het toen slecht ging met de huizenmarkt. Nu wordt er weer volop gebouwd, maar omdat deze nieuwbouwwoningen uiteraard niet meteen klaar zijn, is het soms toch even zoeken waar u nieuwbouw kunt kopen die in 2019 of 2020 klaar is.

Waar nieuwbouw kopen in 2019 / 2020?

De meeste nieuwbouw vindt u in Noord-Brabant. Van het aantal verkochte woningen was het aandeel nieuwbouw in Brabant met 23% procentueel gezien het grootst. Gelderland (22%) en Zuid-Holland (20%) volgden op de voet. In Groningen (9%) was het percentage nieuwbouw van het aantal verkochte woningen het kleinst. De Hypotheekadviseur heeft in al deze regio’s nieuwbouwspecialisten zitten; zij helpen u graag aan uw nieuwbouwhypotheek en begeleiden u bij de zoektocht naar uw nieuwe woning.

De cijfers

Makelaarsvereniging Dynamis deed onderzoek naar de woningmarkt in het eerste kwartaal van 2018. Uit deze cijfers blijkt dat inmiddels één op de vijf verkochte woningen in Nederland een nieuwbouwwoning is. In het eerste kwartaal van dat jaar werden in totaal 59.500 woningen verkocht. Dat zijn er 5% meer dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor. Er zijn dit jaar 45% meer nieuwbouwwoningen verkocht, terwijl het aandeel bestaande bouw met 2% afnam. Het aanbod van alle woningen is in een jaar tijd wel met maar liefst een derde deel afgenomen.

Verder deed Dynamis in de kwartaalrapportage onderzoek naar de verkoopprijzen van huizen. De gemiddelde prijs van een huis is op dit moment 278.000 euro. Dat is 17% hoger dan tijdens de vorige piek in 2008, maar dat is gerekend met een inflatiecorrectie nog maar 3% hoger dan in 2008. Op lokaal niveau betekent het zelfs dat driekwart van de gemeenten de piek van 2008 nog niet bereikt heeft. Mocht de huizenmarkt nog eens instorten, dan betekent dat voor de consument in ieder geval dat door de lage hypotheekrente en verplichte aflossing de financiële gevolgen minder groot zullen zijn.

Nieuwbouw kopen ?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwbouwwoning bij u in de buurt? De Hypotheekadviseur kijkt graag met u mee naar nieuwbouw(projecten) die u in 2019 /2020 nog kunt kopen of opgeleverd zullen worden. We kunnen berekenen wat uw maandlasten straks zullen zijn bij een nieuwbouwwoning en u adviseren over alle andere zaken die bij een nieuwbouwwoning komen kijken. U kunt bij ons Premiumklant worden; dit betekent dat u een streepje voor hebt op andere kopers omdat u zonder voorbehoud van financiering kunt bieden. Zo komt uw droomhuis snel dichterbij!

 

Vrijblijvend een Afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Op basis van 2061 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Op basis van 2061 beoordelingen