keyboard_arrow_up

Hypotheek verhogen

Je hypotheek verhogen kan handig zijn, vooral wanneer je extra financiële middelen goed kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

Huis verbouwen

Je gaat je huis verbouwen, waar een hoop kosten bij komen kijken. Je kunt je verbouwing op een aantal manieren financieren.

Huis verduurzamen

Als je een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen.

Overwaarde opnemen

Een overwaarde hypotheek biedt aanvullende mogelijkheden voor een directe opname.

Behoefte aan meer informatie?

Alles wat je moet weten over het verhogen van een hypotheek! Download nu ons gratis e-book. In dit e-book geven we je allerlei tips die van pas kunnen komen bij het oversluiten van je hypotheek.
 • Is oversluiten voor mij handig?
 • Wat is het voordeel van het oversluiten van een hypotheek?
 • Welke financiële voordelen zijn er?
 • Hoe wordt de boeterente berekend?
 • Welke stappen moet ik doorlopen?

3 manieren om jouw hypotheek te verhogen

Bij de Hypotheekadviseur vinden wij het belangrijk om te kijken naar jouw persoonlijke situatie, zodat wij op basis daarvan het beste advies kunnen geven.

In dit geval los je jouw oude hypotheek af en sluit je een nieuwe hypotheek af. Vervolgens kun je keuzes maken met betrekking tot je de rentevaste periode, het rentetarief en de hypotheekverstrekker die je kiest. Houd er wel rekening mee dat je vaak een boeterente betaalt wanneer je voor het einde van de rentevaste periode de overstap maakt naar een hogere hypotheek. Meer informatie over de boeterente kan je vinden in ons e-book.

Toen je destijds je hypotheek afsloot, had je de mogelijkheid een hoger bedrag in te schrijven bij de notaris dan het bedrag dat je daadwerkelijk nodig had voor je hypotheek. Daardoor heb je nu de mogelijkheid om jouw hypotheek te verhogen zonder dat je opnieuw naar de notaris moet. Je huidige hypotheekverstrekker kan je hypotheek onderhands verhogen. Hiervoor wordt opnieuw gekeken naar je inkomen en de waarde van je woning.

Wanneer je overwaarde hebt op je huis, kun je bij je huidige hypotheekverstrekker een tweede hypotheek afsluiten bovenop je bestaande hypotheek. Om een tweede hypotheek af te sluiten moet je naar de notaris en moet de hypotheek lineair of annuïtair zijn. Ook wordt opnieuw gekeken naar je inkomen, de waarde van de woning en jouw huidige hypotheek.

De 7 zekerheden van De Hypotheekadviseur

1. De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend

2. Altijd een adviseur bij jou in de buurt

3. Volledig onafhankelijk

4. Helder over kosten

5. Deskundig en onafhankelijk advies op maat

6. Snel duidelijkheid over jouw situatie

7. Keuze uit alle geldverstrekkers

Wat zeggen onze klanten?

Gemiddeld krijgt de Hypotheekadviseur een 9.7 op basis van 2061 beoordelingen. Bekijk alle beoordelingen op advieskeuze.nl

“Snelle doorloop van de aanvraag van de hypotheek. Goed contact met de medewerkers en een goede passende oplossing voor onze hypotheek die gunstiger uitpakte dan dat we in eerste instantie verwacht hadden!”​ Anoniem

“Zeer kundige man die in simpele taal uitlegt wat er nodig is en waarom dit zo is. Belt netjes en snel terug en neemt alle tijd om dingen door te nemen. Aanrader..”​ Bob

Stappenplan hypotheek verhogen: een overzichtelijk proces

Stap voor stap werken we toe naar een optimale hypotheek. Je zult zien dat we niet stil zitten en geen afwachtende houding aannemen. We houden van aanpakken en slaan graag spijkers met koppen.

Eerst maken wij kennis met elkaar. Wat zijn jouw (verzekerings)behoeftes? Samen kijken wij hoe wij jou het beste kunnen helpen. Ook leggen wij uit welke hypotheekvormen er zijn en welke selectiecriteria er zijn. Op basis van jouw situatie stellen wij een klantprofiel en een risicoprofiel op. We brengen het  productaanbod, de productvoorwaarden, rentes, verschillende constructies, risico’s, premies en voorwaarden van verzekeringen in kaart.

Het kan goed zijn om je vooraf aan dit gesprek eerst zelf goed te oriënteren. Welke hypotheekvorm en rentepercentage heb je nu? Wat zijn je maandelijkse hypotheeklasten en wat zijn de actuele rentestanden? Wij kunnen jou hier natuurlijk ook bij helpen. Ook is het slim om vast te kijken naar het totale kostenplaatje voor jouw plannen. Als je bijvoorbeeld gaat verbouwen, is het handig om te weten of je vergunningen nodig hebt. Vraag dus ook alvast wat verschillende offertes op, om een goede inschatting te kunnen maken.

Vervolgens bespreken wij de selectie met elkaar en kunnen we in een adviesgesprek nadenken over welke oplossing het beste bij jouw huidige situatie past, door bijvoorbeeld te berekenen wat een verhoging betekent voor je maandlasten. Vanaf dit moment gaan wij met jouw keuze aan de slag. Zo vragen wij het gekozen advies aan, monitoren wij de aanvraag bij de geldverstrekker, beantwoorden wij eventuele vragen van de geldverstrekker, controleren wij offertes en vullen wij alle benodigde papieren en aanvragen in.

Daarna nemen wij alles uiteraard met jou door en leggen wij alles waar nodig extra uit. Ook worden in deze stap de offertes en (aanvraag) formulieren ingevuld en getekend. In de tussentijd bewaken wij de ontbindende voorwaarden, verzamelen wij de benodigde stukken, hebben wij contact met bank en verzekeraars, leven wij tijdig de benodigde stukken aan door de klant, treffen wij voorbereidingen voor de notaris, houden wij nauw contact tussen de bank en de notaris, controleren wij de akte en afrekening en bewaken wij passeerdatum. Wanneer je een hogere hypotheekinschrijving hebt in je huidige hypotheek, hoeven wij geen notaris in te schakelen.

Als laatste richten wij alles in, ordenen wij alle papieren en ontvang jij de hyptoheekofferte. Er is uiteraard ruimte voor het stellen van resterende vragen. Nu alles concreet is kun je beginnen met je plannen!

Vrijblijvend een Afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Op basis van 2061 beoordelingen

  Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

  Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

   Waarom een afspraak maken?

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie

   Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


   9.7

   Op basis van 2061 beoordelingen

   Gratis offerte voor
   hypotheekadvies aanvragen

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.