keyboard_arrow_up

Hypotheek oversluiten

Met de komst van het coronavirus is er een onzekere tijd aangebroken. Niet alleen op het persoonlijke vlak maar ook op het financiële vlak kan er veel veranderen in de komende periode. Blijft je werkgever ‘overeind’? Kan je weer gewoon aan het werk na de crisis? Wordt alles weer zoals het was voor het virus of blijft het toch onzeker?
Wij kunnen niet alles oplossen maar je wel één zekerheid geven. Door het oversluiten van je hypotheek kan je er nu voor zorgen dat je de komende jaren nog geniet van de huidige lage rente. Met onze handige oversluittool kan je direct berekenen hoeveel jij kunt besparen op de maandlasten. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.Ik wil graag een offerte voor het oversluiten van mijn hypotheek!

Bestaande hypotheek oversluiten: ja of nee?

Met onze rekentool kan je eenvoudig nagaan of je hypotheek oversluiten je daadwerkelijk voordeel oplevert. Hierbij wordt al rekening gehouden met bijkomende kosten. Je kunt dan ook snel zien of je hypotheek oversluiten je maandelijks een mooi bedrag gaat besparen. Natuurlijk nemen wij ook de voorwaarden met je door, de rente op je hypotheek is natuurlijk belangrijk, het is echter ook belangrijk om voorwaarden goed met elkaar te vergelijken. De hypotheekadviseur kent alle voorwaarden. Wij kunnen je wensen met je doornemen en direct de juiste aanbieder voor je selecteren. Wij zorgen ervoor dat jij de hypotheek krijgt die bij jou past.

Werk met een stappenplan

Wil je zelf alvast wat ‘voorwerk’ doen om na te gaan of het oversluiten van je hypotheek ook voor jou interessant kan zijn? Maak dan gebruik van een stappenplan. Je kunt dan eenvoudig en snel nagaan of je hypotheek oversluiten je ook voordeel oplevert. Let wel op, er zijn ontzettend veel verschillende details waarop gelet moet worden. Je kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan wat je voordelen kunnen zijn.

Hypotheek oversluiten stap 1

Inventarisatie. De belangrijkste stap om snel na te gaan wat je voordeel zou kunnen zijn. Dit kan je eenvoudig doen met onze rekentool. Op de pagina over de hypotheekrente vind je direct de rente die voor jou kan gelden in je nieuwe situatie. Door deze in te vullen kan je de berekening afmaken en zie je direct wat je voordeel is.
Twijfel je of je alle gegevens goed hebt ingevuld? Neem dan contact met ons op. Dit kan tijdens kantooruren op het telefoonnummer 0164-607211 buiten kantooruren kan je ons contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hypotheek oversluiten stap 2

Het leuke werk is nu gedaan. Je weet welk voordeel je kunt behalen door de verlaging van de rente. Een hypotheek oversluiten kan echter niet zonder kosten. De belangrijkste kosten waar je rekening mee kunt houden zijn:

 • Notariskosten voor de nieuwe hypotheekakte
 • Kosten voor het taxatierapport
 • Advieskosten voor je hypotheekadviseur

Daarnaast kan er nog één belangrijke kostenpost zijn, dat is de boete bij het vroegtijdig inlossen van je hypotheek. Je hebt een contract met de bank, als je het contract eerder opzegt loopt de bank rente inkomsten mis. Hiervoor vraagt de bank een vergoeding.
Bij de hypotheekadviseur rekenen wij graag met je mee wat de exacte bijkomende kosten zijn zodat je een helder inzicht krijgt.

Hypotheek oversluiten stap 3

Blijkt dat er voordeel is te halen? Neem dan contact met ons op en wij gaan de schouders er voor je onder zetten. Binnen enkele weken kan je al profiteren van uw voordeel van de lage rente en de uitstekende voorwaarden!
Wist je overigens dat 25% van de mensen kan besparen op hun hypotheek en dat het gemiddelde voordeel maar liefst ruim 200 Euro per maand is? Dat is nog eens een mooi bedrag om per maand extra over te houden!

Moet ik mijn aflossingsvrije hypotheek oversluiten?

Heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan je al relatief lage maandlasten, omdat je niet extra aflost bovenop jouw hypotheekrente. Wil je in 2021 je hypotheek oversluiten, dan kunnen wij samen met jou beoordelen hoe groot je voordeel is als je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten.

De Hypotheekadviseur helpt je graag op weg met advies en berekeningen. Wij staan altijd open voor vragen met betrekking tot het succesvol oversluiten van uw hypotheek.

Vrijblijvend een Afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Op basis van 2061 beoordelingen

  Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

  Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

   Waarom een afspraak maken?

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie

   Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


   9.7

   Op basis van 2061 beoordelingen

   Gratis offerte voor
   hypotheekadvies aanvragen

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.