keyboard_arrow_up

Hypotheek oversluiten

In vergelijking met 2022 is er veel veranderd. De lage hypotheekrente heeft plaatsgemaakt voor een hogere hypotheekrente. De verwachting is dat deze hogere hypotheekrente aan het eind van dit jaar misschien nog wel iets gaat dalen. Maar heel veel zal dit niet zijn. De hypotheekrentes zijn in vergelijking met vorig jaar bijna verdubbeld. We zullen helaas moeten gaan wennen aan een iets hogere hypotheekrente. Toch zijn er nog redenen genoeg om je hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheek. Je hypotheek verhogen kan ook een reden zijn om je huidige hypotheek over te sluiten.
Ik wil graag een offerte voor het oversluiten van mijn hypotheek!

Bestaande hypotheek oversluiten: ja of nee?

Enkele jaren geleden was het nog mogelijk om een tweede of in sommige gevallen zelfs derde hypotheek af te sluiten. Tegenwoordig is dit veel lastiger. Banken willen niet het tweede recht van hypotheek hebben, dit omdat ze dan onvoldoende zekerheid hebben. Als je jouw hypotheek wilt verhogen omdat je bijvoorbeeld wilt verbouwen, dan is je hypotheek oversluiten eigenlijk nog de enige optie.
Omdat je niet altijd weet wat de extra kosten zijn is het verstandig om contact op te nemen met je hypotheekadviseur. Deze kan je dan vertellen wat de mogelijkheden zijn en de eventueel bijkomende kosten. Het eerste gesprek met je hypotheekadviseur is gratis.

Werk met een stappenplan

Wil je zelf alvast wat ‘voorwerk’ doen om na te gaan of het oversluiten van je hypotheek ook voor jou interessant kan zijn? Maak dan gebruik van een stappenplan. Je kunt dan eenvoudig en snel nagaan of je hypotheek oversluiten je ook voordeel oplevert. Let wel op, er zijn ontzettend veel verschillende details waarop gelet moet worden. Je kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan wat je voordelen kunnen zijn.

Hypotheek oversluiten stap 1

Inventarisatie. De belangrijkste stap om snel na te gaan wat je voordeel zou kunnen zijn. Dit kan je eenvoudig doen met onze rekentool. Op de pagina over de hypotheekrente vind je direct de rente die voor jou kan gelden in je nieuwe situatie. Door deze in te vullen kan je de berekening afmaken en zie je direct wat je voordeel is.
Twijfel je of je alle gegevens goed hebt ingevuld? Neem dan contact met ons op. Dit kan tijdens kantooruren op het telefoonnummer 0164-607211 buiten kantooruren kan je ons contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hypotheek oversluiten stap 2

Nu je weet met welke rente je ongeveer rekening kan houden is het belangrijk om na te gaan wat de eventuele extra kosten exact zijn. Om het overzichtelijk te maken zetten we in ieder geval alvast even de belangrijkste kosten voor je op een rij.
De belangrijkste kosten waar je rekening mee kunt houden zijn:

 • Notariskosten voor de nieuwe hypotheekakte
 • Kosten voor het taxatierapport
 • Advieskosten voor je hypotheekadviseur

Daarnaast kan er nog één belangrijke kostenpost zijn, dat is de boete bij het vroegtijdig inlossen van je hypotheek. Je hebt een contract met de bank, als je het contract eerder opzegt loopt de bank rente inkomsten mis. Hiervoor vraagt de bank een vergoeding.
Bij de hypotheekadviseur rekenen wij graag met je mee wat de exacte bijkomende kosten zijn zodat je een helder inzicht krijgt.
Omdat de rentes de laatste tijd zijn gestegen is de boeterente over het algemeen veel lager geworden waardoor extra inlossen op je hypotheek geen extra kosten met zich mee gaat brengen.

Hypotheek oversluiten stap 3

Blijkt dat er voordeel is te halen? Neem dan contact met ons op en wij gaan de schouders er voor je onder zetten. Binnen enkele weken kan je al profiteren van uw voordeel van de lage rente en de uitstekende voorwaarden!
Wist je overigens dat 25% van de mensen kan besparen op hun hypotheek en dat het gemiddelde voordeel maar liefst ruim 200 Euro per maand is? Dat is nog eens een mooi bedrag om per maand extra over te houden!

Moet ik mijn aflossingsvrije hypotheek oversluiten?

Heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan je al relatief lage maandlasten, omdat je niet extra aflost bovenop jouw hypotheekrente. Wil je in 2023 je hypotheek oversluiten, dan kunnen wij samen met jou beoordelen hoe groot je voordeel is als je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten.

De Hypotheekadviseur helpt je graag op weg met advies en berekeningen. Wij staan altijd open voor vragen met betrekking tot het succesvol oversluiten van uw hypotheek.

Vrijblijvend een Afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Op basis van 2061 beoordelingen

  Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

  Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

   Waarom een afspraak maken?

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie

   Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


   9.7

   Op basis van 2061 beoordelingen

   Gratis offerte voor
   hypotheekadvies aanvragen

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.