keyboard_arrow_up

Hypotheek oversluiten. Loont dat?

U wilt uw hypotheek oversluiten in 2019/2020. Deze beslissing neemt u niet zomaar. Bij het oversluiten van uw hypotheek in 2019/2020 komt een berg regelwerk kijken. Concreet betekent oversluiten naar een andere bank dat u uw bestaande hypotheek ergens anders aflost. Veel mensen verkijken zich op een dergelijke overstap, omdat ze onvoldoende weten over de hoogte of inhoud van hun huidige hypotheek. Wij raden u daarom aan om vóór het nemen van een definitieve beslissing, een hypotheekadviseur in de arm te nemen. Zo kunt u extra kosten of eventuele problemen voorkomen.

Bestaande hypotheek oversluiten: ja of nee?

U zult zich allereerst moeten afvragen of én wanneer oversluiten zinvol is. Het antwoord op deze vraag lijkt redelijk voor de hand te liggen als u bij een andere bank kunt profiteren van een lage rente, of wanneer u een hypotheek vindt die simpelweg beter bij uw wensen past. Oversluiten naar een andere bank is echter geen eenvoudige procedure. Vooral niet als uw huis onder water staat. Hier is officieel sprake van wanneer uw hypotheek hoger is dan de huidige marktwaarde van uw huis, en u na de aflossing blijft zitten met een restschuld. Helaas geen ondenkbaar scenario, want uw huis kan na verloop van tijd in waarde zijn gedaald. In dit geval kan het oversluiten van uw hypotheek significant moeilijker worden. Wilt u weten waar u aan toe bent? Wij bij de Hypotheekadviseur helpen u de kosten van een hypotheek oversluiten te berekenen.

Wat zijn de kosten bij het oversluiten van mijn hypotheek?

Het oversluiten van uw hypotheek is niet gratis. Omdat u vroegtijdig van uw huidige hypotheek af wilt, wordt er een boete bij het oversluiten van uw hypotheek in rekening gebracht. Ook zult u bij de nieuwe aanbieder oversluitkosten moeten betalen. Het lijkt hierdoor alsof oversluiten vooral veel geld kost, terwijl overstappen u ook veel geld kan opleveren. Goed om te weten: een hypotheek oversluiten is fiscaal aftrekbaar. Wilt u alles goed regelen, dan dient u uiteraard wel rekening te houden met notariskosten.

Moet ik mijn aflossingsvrije hypotheek oversluiten?

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Dan heeft u al relatief lage maandlasten, omdat u niet extra aflost bovenop uw hypotheekrente. Wilt u in 2019/2020 toch uw hypotheek oversluiten, dan kunnen wij samen met u beoordelen of het voordeel van oversluiten groot genoeg is. U kunt dit het beste doen voordat de rentevaste periode aanbreekt. Schakel dus tijdig hulp in van een hypotheekadviseur.

De Hypotheekadviseur helpt u graag op weg met advies en berekeningen. Wij staan altijd open voor uw vragen met betrekking tot het succesvol oversluiten van uw hypotheek.

 

 

 

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1999 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1999 beoordelingen