keyboard_arrow_up

Hypotheek aanvragen

Wilt u een (nieuwe) hypotheek aanvragen? Omdat u uw eerste huis wilt gaan kopen of omdat u wilt gaan verhuizen? Daarbij komen vast veel vragen op u af. We proberen hieronder alvast een aantal van deze vragen over het aanvragen van een hypotheek voor u te beantwoorden.

Hoogte hypotheek

Allereerst is het voor het aanvragen van een hypotheek belangrijk om te weten hoeveel u maximaal kunt lenen. De hoogte van dat bedrag is onder andere afhankelijk van uw inkomen en het inkomen van uw partner, of u spaargeld heeft, de hoogte van de actuele hypotheekrente en de waarde van de woning die u koopt. Dat betekent echter niet dat u het maximale moet lenen. Denk goed na over de hoogte van de maandlasten en of u dan nog genoeg overhoudt voor andere zaken.

Hypotheekvorm

Wanneer u een hypotheek gaat aanvragen, wordt u gevraagd welke hypotheekvorm u wilt. Vanaf 1 januari 2013 komt u alleen in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als u een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek afsluit. Deze hypotheekvormen worden dan ook het meest gekozen. Andere mogelijkheden zijn onder andere een aflossingsvrije hypotheek en een beleggingshypotheek.

Rentevaste periode

Heeft u al nagedacht over welke rentevaste periode u kiest? U kunt de hypotheekrente vastzetten voor een korte of lange periode of een combinatie hiervan voor verschillende delen van de hypotheek. Bij een korte rentevaste periode profiteert u van een lagere rente, maar loopt u het risico op hogere lasten na de rentevaste periode. Bij een langere rentevaste periode heeft u zekerheid over de hoogte van uw maandlasten, maar betaalt u wel een hogere rente en kunt u op termijn minder gemakkelijk oversluiten mocht u dat willen.

Meer informatie over het aanvragen van een hypotheek

Wanneer u bovenstaande zaken uitgezocht heeft, kunt u met een gerust hart een hypotheek aanvragen. De Hypotheekadviseur helpt u hier graag bij. Daarnaast vertellen we u graag meer over de voor- en nadelen van zaken als eigen geld inbrengen, een overbruggingskrediet etc. Neem vrijblijvend contact op met een Hypotheekadviseur bij u in de buurt om een afspraak te maken. Samen met u zetten we de mogelijkheden, rentes, premies, risico’s en voorwaarden op een rijtje.

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1999 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1999 beoordelingen