keyboard_arrow_up

Hypotheek oversluiten

Past uw hypotheek nog bij u? Wanneer u het idee heeft dat uw hypotheek niet meer bij uw huidige situatie past of dat u in 2019 een betere rente krijgt bij uw huidige of een andere hypotheekverstrekker, kunt u uw hypotheek oversluiten. U lost dan uw huidige hypotheek af en sluit een nieuwe af. Daar hoeft u niet mee te wachten tot u gaat verhuizen of tot uw rentevaste periode afgelopen is, dat kan nu al, in 2019/2020.

Kosten hypotheek oversluiten: boete of niet?

Hoe hoog de kosten zijn om uw hypotheek te laten oversluiten, is vooral afhankelijk van het moment dat u uw hypotheek wilt oversluiten. Wilt u dat doen op het moment dat uw rentevaste periode net afloopt en het toch tijd is voor een renteherziening, dan kunt u uw hypotheek oversluiten zonder boete te betalen. U betaalt alleen de oversluitkosten, die veelal bestaan uit taxatiekosten, hypotheekaktekosten, bemiddelingskosten en notariskosten. De oversluitkosten zijn bovendien vaak ook nog fiscaal aftrekbaar.

Wilt u uw huidige hypotheek tussentijds laten aanpassen of zelfs helemaal overstappen naar een andere hypotheekverstrekker, dan heeft u veelal te maken met boeterente. Voor de boeterente wordt gekeken naar uw rente, de resterende looptijd en de actuele rente bij die looptijd.

Mogelijkheden

Houd er rekening mee dat het niet altijd zomaar mogelijk is uw hypotheek al in 2019/2020 te laten oversluiten. Wanneer u op dit moment een aflossingsvrije hypotheek heeft, krijgt u te maken met andere regels. Vanaf 1 januari 2013 kunt u namelijk nog maximaal 50% van de marktwaarde van uw woning aflossingsvrij lenen. Als u voor die tijd een hoger aflossingsvrij deel had, kunt u dat onder voorbehoud houden, maar niet alle hypotheekverstrekkers zijn bereid een hoger percentage aflossingsvrij te financieren. En wanneer uw huis ‘onder water’ staat, zullen hypotheekverstrekkers ook moeilijker doen over het oversluiten.

Meer informatie

Het is verstandig u uitgebreid te laten adviseren door de Hypotheekadviseur alvorens u een overstap maakt. Wij berekenen graag voor u of de kosten om uw hypotheek te laten oversluiten in 2019/2020 lager zijn dan de besparing die oversluiten u oplevert. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Maak vrijblijvend een afspraak bij uw lokale Hypotheekadviseur. Nu de rentes historisch laag zijn, profiteert ook u binnenkort misschien wel van fors lagere maandlasten!

 

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1947 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1947 beoordelingen