keyboard_arrow_up

Voor- en nadelen nieuwbouw kopen

Er wordt weer flink gebouwd in Nederland. En dat is niet voor niets! Veel mensen zien de vele voordelen van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. We zetten ze graag voor u op een rijtje.

Eigen smaak

Een nieuwbouwwoning kunt u bijna volledig naar uw eigen smaak inrichten. Veelal wordt een nieuwbouwwoning ‘kaal’ opgeleverd, waardoor u werkelijk alles nog zelf uit kunt kiezen. Alleen de muren en kozijnen staan er dan. Als casco opleveren niet mogelijk is, heeft u over het algemeen wel inspraak over de afwerking, keuken, badkamer et cetera. U kunt dan meestal kiezen uit een aantal opties of tegen meerprijs voor extra opties. Wanneer u alleen een kavel koopt, kunt u de woning zelfs helemaal naar uw wensen (laten) bouwen.

Alles nieuw

Bij een nieuw huis bent u ervan verzekerd dat u de komende jaren geen achterstallig onderhoud heeft en lage onderhoudskosten. Dat het huis volledig nieuw is, betekent ook dat u de nieuwste elektra, energiezuinige installatie en isolatie hebt, volgens de laatste richtlijnen.

Geen overdrachtskosten

Een nieuwbouwwoning koopt u vrij op naam, wat wil zeggen dat u geen overdrachtskosten hoeft te betalen, en geen makelaars- en taxatiekosten. Daarentegen is de prijs van een nieuwbouwwoning niet onderhandelaar. Afdingen lukt dus helaas niet.

Nadelen

Aan een nieuwbouwwoning kleven ook een aantal nadelen. Ten eerste moet u over het algemeen lang wachten voordat de woning klaar is. Soms is de bouw nog niet eens begonnen omdat er nog niet voldoende gegadigden zijn. De oplevering laat dan even op zich wachten. Ten tweede is het ontwerpen en inrichten van een nieuwbouwwoning een kunst op zich. U beslist namelijk op basis van tekeningen en schetsen en moet dus een goed voorstellingsvermogen hebben. U koopt een woning zonder dat u het precieze eindresultaat weet. Tot slot zit u de eerste jaren vaak nog in de ‘modder’ omdat de woonomgeving nog verder ontwikkeld moet worden. Maar dat is het wachten waard!

Bent u benieuwd of een nieuwbouwwoning voor jullie haalbaar is? Maak dan vrijblijvend een afspraak met de Hypotheekadviseur om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. U weet dan direct of een nieuwbouwwoning het overwegen waard is!

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1944 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1944 beoordelingen