keyboard_arrow_up

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

De aflossingsvrije hypotheek is een populaire hypotheekvorm, en dat is niet voor niets. Bij deze hypotheekvorm bent u namelijk niet verplicht af te lossen. Daardoor zijn uw maandlasten een stuk lager. Daar dat brengt ook risico’s met zich mee. Want doordat u tussentijds niets aflost (wat overigens wel boetevrij mag als u dat zou willen) bouwt u niets op. Aan het einde van de looptijd van uw aflossingsvrije hypotheek moet u het aflossingsvrije gedeelte in één keer aflossen. Daarom kiezen veel mensen ervoor hun aflossingsvrije hypotheek te laten oversluiten in 2019/2020.

Per 1 januari 2013 kunt u nog maar voor maximaal 50% van de hoogte van de hypotheek een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Deze regel is in het leven geroepen om mensen te behoeden voor het risico dat ze lopen aan het einde van de looptijd van de hypotheek, namelijk dat ze dan niet genoeg gespaard hebben om het aflossingsvrije deel af te lossen. Wanneer u uw aflossingsvrije hypotheek laat omzetten in 2019/2020, behoedt u uzelf voor dit financiële risico.

Aflossingsvrije hypotheek omzetten

U kunt uw aflossingsvrije hypotheek tussentijds omzetten of uw aflossingsvrije hypotheek laten oversluiten op het moment dat u verhuist. De Hypotheekadviseur helpt u hier graag bij. Samen met u kijken we naar uw persoonlijke situatie, uw woonwensen en uw financiële situatie. Wat is er voor u mogelijk in 2019/2020, wat zijn de actuele rentes en premies van andere hypotheekvormen en welke voorwaarden en risico’s gelden er voor deze opties? We berekenen de kosten en nieuwe maandlasten die hierbij komen kijken en geven u op basis hiervan een onderbouwd advies.

De Hypotheekadviseur is een onafhankelijke bemiddelaar, wat betekent dat we de kosten bij verschillende hypotheekverstrekkers voor u berekenen zonder dat we verplicht zijn voor één van deze hypotheekverstrekkers te kiezen. Zo krijgt u de aantrekkelijkste rentepercentages, het hoogste rendement en de grootste mate van flexibiliteit. En het oversluiten zetten we ook voor u in gang.

Maak direct een afspraak

Wilt u uw aflossingsvrije hypotheek direct oversluiten? Neem dan vrijblijvend contact op met een Hypotheekadviseur bij u in de buurt. U kunt ons contactformulier invullen, telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen naar uw lokale Hypotheekadviseur om een afspraak te maken.

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1947 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1947 beoordelingen