keyboard_arrow_up

7 Tips voor het kopen van een woning (en een geheime bonus tip!)

Op zoek naar een nieuwe woning? Dan ben je niet alleen… De strijd om de koopwoningen is intens op dit moment.
Om je op weg te helpen en te zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt geven we je 7 tips voor het kopen van een woning.
En helemaal onderaan de pagina geven we je nog één extra geheime tip. Iets dat echt uniek is in Nederland en snel bekend aan het worden is..

Tip 1: Maak een heldere, realistische wensenlijst

Begin met alle wensen op een rij te zetten. Denk bijvoorbeeld bij een tuin ook aan de ligging. Wil je een tuin op het zuiden of niet? hoeveel slaapkamers heb je nodig? En wat moeten de minimale afmetingen zijn. Houdt hierbij ook altijd rekening met woonwensen in de (nabije) toekomst.

Tip 2: Vind de juiste hypotheekadviseur

Eigenlijk zou deze ook tip ook op de eerste plaats kunnen staan bij tips voor het kopen van een woning.
Pas als je zeker weet wat je kunt lenen kan je een goede inschatting maken van je mogelijkheden. Een hypotheekadviseur kan samen met jou kijken naar je mogelijkheden en je gehele situatie doornemen.
Een woningverkoper vind het altijd prettig als er al een financieële scan is gemaakt.

Tip 3: Schakel een aankoopmakelaar in

één van de tips voor het kopen van een woning die echt niet mag ontbreken. Schakel een aankoopmakelaar in, dit kan echt het verschil maken! Een aankoopmakelaar kent de markt door en door. Als je geluk hebt kent de aankoopmakelaar ook de verkoopmakelaar. Dit zou geen verschil mogen maken in de praktijk, maar dit doet het in veel gevallen zeker.
Ga altijd vergelijken als je met een aankoopmakelaar in zee gaat. De tarieven voor een aankoopmakelaar kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Een aankoopmakelaar helpt je met het vinden van een woning en kan je helpen met het biedingenproces.

Tip 4: Bezichtig nooit alleen

Als je een bezichtiging voor elkaar hebt gekregen is het goed om niet alleen te gaan kijken. Twee zien meer dan één. Als je een aankoopmakelaar meeneemt zal deze natuurlijk sowieso met je meegaan. Maar ook als je alleen een woning wilt gaan kopen, kijk of er iemand met je mee wilt gaan. Er wordt misschien net iets kritischer meegekeken.

Tip 5: Maak ook een rondje in de buurt

Als je een woning gaat kopen in de buurt waar je nu al woont is dit niet nodig natuurlijk. Maar stel dat je een woning in een hele andere buurt gaat kopen, loop ook eens een rondje door de buurt als het donker is. Voelt het nog steeds veilig? Zijn alle voorzieningen in de buurt? Neem alles goed in je op. Dit voorkomt dat jouw droomwoning je achteraf toch iets tegenvalt.

Tip 6: Onderhandel!

Als je een aankoopmakelaar in de arm hebt genomen zal je in overleg met hem/haar de onderhandelingen gaan doen natuurlijk. Als je het zelf gaat doen is het belangrijk om goed af te wegen wat je wilt gaan bieden. Hoewel je tegenwoordig bijna overal moet overbieden is er nog altijd een mogelijkheid om een lager bod te doen en toch de woning te kunnen krijgen. In de geheime tip onderaan de pagina met de tips voor het kopen van een woning gaan we hier ook nog op in.

Tip 7: Regel zo spoedig mogelijk de taxatie

Is jouw bod geaccepteerd? Gefeliciteerd, je kunt aan de slag gaan om de taxatie te regelen. Een taxatie kost tussen de € 350,00 en € 550,00. De taxateur kan in de meeste gevallen al snel voor je aan de slag. Een taxatierapport wordt opgemaakt om de waarde van de woning te bepalen. Dit is belangrijk voor de hypotheek die je kunt gaan afsluiten.

Geheime tip bij de tips voor het kopen van een woning!

Er is nog één geheime tip waar nog niet veel kopers gebruik van maken, maar die we wel snel in populariteit zien toenemen. Bijvoorbeeld bij Financieel Fit is het mogelijk om voordat je gaat bezichtigen al een uitgebreide scan te laten maken. Dit kost geld, maar geeft je ook een voorsprong. Overigens worden de kosten weer in mindering gebracht op je advieskosten als je binnen 12 maanden een woning koopt. Als je dit lukt is het dus eigenlijk gratis.
Maar lang verhaal kort, hoe werkt het?
Je maakt een afspraak met een adviseur en deze bekijkt vooraf je situatie uitvoerig. Hij of zij vraagt ook al je documenten op. Je loonstrook, werkgeversverklaring, BKR toetsing, bij lopende verplichtingen de saldooverzichten etc.
Hiermee gaat hij/zij aan de slag. Er wordt een exacte berekening gemaakt wat je kunt lenen en er wordt direct gekeken of je ook kunt gaan bieden zonder voorbehoud van financiering. Dit geeft je een forse voorsprong op andere mogelijke kopers van een woning.
Ga eens in de schoenen van de verkoper staan. Partij 1 bied € 255.000,- en willen ontbindende voorwaarden, ze willen eerst zeker weten dat de hypotheek door kan gaan. De periode voor de ontbindende voorwaarden is meestal 6 weken. In deze 6 weken heeft de verkoper dus nog geen zekerheid dat de woning ook echt verkocht is.
Jouw bod is € 253.000,00 zonder ontbindende voorwaarden. De koop is dus direct rond. De verkoper heeft alle zekerheid.
Waar zou jij voor kiezen? Meer dan 80% kiest voor de zekerheid!
Een mooie extra kans om een woning te kunnen kopen!

Vrijblijvend een Afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Op basis van 2061 beoordelingen

  Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

  Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

   Waarom een afspraak maken?

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie

   Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


   9.7

   Op basis van 2061 beoordelingen

   Gratis offerte voor
   hypotheekadvies aanvragen

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.