keyboard_arrow_up

De Hypotheekadviseur beste kleine hypotheekketen 2018

De keten De Hypotheekadviseur is verkozen tot beste kleine hypotheekketen 2018. Ook in 2016 en 2017 wist de keten reeds deze titel te bemachtigen. De Hypotheekadviseur weet, net als in 2016 en 2017, op vrijwel alle aspecten van dienstverlening hoge waarderingen bij haar deelnemers te behalen. Bureau DFO onderzoekt jaarlijks de kwaliteit van serviceproviders zoals die door de gebruikers van deze serviceproviders wordt ervaren.

Adviseurs willen serviceproviders die het mogelijk maken alle producten aan te bieden. Serviceproviders die de financieel adviseur daadwerkelijk in de gelegenheid stellen om zijn klanten een breed aanbod uit de markt aan te bieden, lijken de uitgesproken voorkeur te krijgen van de financieel adviseur. Dit is een van de trends die uit het DFO-rapport Performance Serviceproviders 2018 naar voren komt.

 Jaarlijks rapport
Jaarlijks, dit jaar alweer voor de 13e maal, meet Bureau DFO de waardering die financieel advieskantoren toekennen aan de serviceproviders waarvan ze gebruik maken. Aan het onderzoek over 2018 namen bijna 600 financieel advieskantoren deel die in meer dan 1500 waarnemingen de daadwerkelijk ondervonden dienstverlening van ‘hun’ serviceproviders op meer dan 40 punten waardeerden.

Kern van gewenste dienstverlening
“Met behulp van de data in dit rapport kun je vrij nauwkeurig analyseren wat financieel adviseurs van hun serviceproviders verwachten”, aldus Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO. De kernbehoeften liggen op de volgende gebieden:

 • Een zo breed mogelijk aanbod van in de markt beschikbare producten en aanbieders;
 • Goede software om de verschillen in condities en voorwaarden te vergelijken;
 • Efficiënte processen voor offertes en aanvragen.

Opvallend is, dat er beduidend minder waarde wordt gehecht aan technologische voorzieningen om klanten online inzicht te geven in de producten die ze via de adviseur hebben afgesloten.

Versmallen en vervreemden
In de gesprekken ter voorbereiding op dit onderzoek bleek dat veel adviseurs ervaren dat verzekeringsmaatschappijen hun resultaten trachten te verbeteren door hun kosten te verlagen en het technisch resultaat te verbeteren. Dit leidt er steeds vaker toe dat minder frequent voorkomende risico’s moeilijker zijn onder te brengen. Maar ook dat, in de beleving van de adviseur, “normale” risico’s alleen worden geaccepteerd met extra uitsluitingen. Een van de adviseurs omschreef dit als “zelfs bij de aanvraag voor een brandverzekering van een betonnen bunker onder water” krijgen veel acceptanten het tegenwoordig al benauwd.

Door een combinatie van schaalvergroting, uitstroom van deskundige medewerkers en de wens tot verhoging van efficiency geven veel adviseurs aan in de praktijk te merken dat het bij steeds meer aanbieders lastiger wordt om rechtsreeks contact te krijgen met acceptanten en schadebehandelaars. Serviceproviders die adviseurs korte lijnen bieden om met hun acceptanten en schadebehandelaars te overleggen, worden daarmee voor kantoren steeds aantrekkelijker.

Eerst eisenpakket formuleren dan kiezen voor serviceprovider
“We zien dat veruit het grootste deel van de kantoren aangeeft dat de inschakeling van een serviceprovider van (relevante) positieve invloed is op het rendement van het kantoor”, aldus Jurjen Oosterbaan. “Ik denk dat dit onderzoek opnieuw laat zien dat de adviseur er goed aan doet om eerst te bepalen wat zijn wensen zijn en dan kijkt welke serviceprovider hoog scoort op juist de elementen die relevant zijn voor het kantoor”.

Zoek je een serviceprovider voor schadeverzekeringen algemeen of juist voor specifiek zakelijke schadeverzekeringen? Zo’n onderscheid levert bijvoorbeeld al verschillen op wie voor jou de “beste” service provider is.

Hoogste algemene waardering
Wordt aan de gebruikers van serviceproviders gevraagd welke serviceprovider waarmee zij ervaring hebben “over all” hoogst waarderen, dan levert dat voor de verschillende categorieën de volgende uitkomsten op.

Serviceproviders hypotheken klein
De Hypotheekadviseur wordt door de respondenten voor de derde maal op rij als beste kleine serviceprovider hypotheken gekozen. Van de in deze categorie onderzochte vijf service providers scoort De Hypotheekadviseur het hoogst op onder meer:

 • Ondersteuning op het gebied van compliance 9,1
 • Ruime keuze aan geldverstrekkers 9,3
 • Tools om administratie en beheersactiviteiten efficiënter te maken  9,1
 • Goed werkend CRM systeem 8,7

 

Vrijblijvend een Afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Op basis van 2061 beoordelingen

  Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

  Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

   Waarom een afspraak maken?

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie

   Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


   9.7

   Op basis van 2061 beoordelingen

   Gratis offerte voor
   hypotheekadvies aanvragen

   1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
   2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
   3. Snel duidelijkheid over uw situatie


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.