keyboard_arrow_up

Wat gaat de woningmarkt in 2018 doen?

Het afgelopen jaar trok de huizenmarkt flink aan. De huizenprijzen stegen, en ook voor 2018 wordt een stijging in de huizenprijzen verwacht. Het vertrouwen in de huizenmarkt steeg ook. Dat merkten we doordat bepaalde huizen alweer als warme broodjes over de toonbank vlogen. In sommige delen van het land was zelfs schaarste, bijvoorbeeld in Amsterdam en Utrecht. Daardoor staan woningen minder lang te koop en wordt de keuze voor een betaalbaar huis kleiner. De NVM sprak zelfs over woningnood. Ook in regio’s die eerst achterbleven, zoals Limburg en Overijssel, steeg het aantal woningverkopen.

Als de krapte op de markt blijft en het moeilijk blijft een geschikte woning te vinden, zal het aantal woningverkopen in 2018 voor het eerst sinds jaren dalen en zal het overbieden van de vraagprijs in meer plaatsen zichtbaar worden, zoals nu al in Amsterdam, Utrecht en andere grote steden te zien is.

Huren of kopen? Blijven zitten of doorstromen?

In 2017 was een huis huren relatief minder gunstig dan een huis kopen. Ook in 2018 is de verwachting dat dat zo blijft. Mensen stromen gemakkelijker door naar een nieuw huis, met minder restschuld. Veel huizenbezitters stelden vanwege een restschuld de aankoop van een nieuwe woning uit, maar gaan door de recente waardestijging van hun huis misschien nu wel de stap wagen. Echter, omdat het woningaanbod achterblijft bij de vraag, zullen de woningprijzen nog verder stijgen.

Uw maximale hypotheek berekenen

Wanneer de huizenprijzen blijven stijgen, is het aantrekkelijk om nu al rond te gaan kijken voor uw droomhuis wanneer u in de toekomst plannen hebt om een (nieuw) huis te kopen. Wij bereken graag de hoogte van uw maximale hypotheek voor u, zodat u gericht kunt zoeken in de juiste prijsklasse.

Bovendien is de hypotheekrente nog steeds structureel laag. De verwachting is wel dat de hypotheekrente zijn dieptepunt voorbij is, vooral de langlopende hypotheekrente, waardoor hij in 2018 iets zal gaan stijgen. De kortlopende rente zal voorlopig nog even stabiel blijven. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek bij uw lokale Hypotheekadviseur om binnenkort al aan het realiseren van uw dromen te beginnen.

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1824 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1824 beoordelingen