keyboard_arrow_up

Seniorenhypotheek

Een seniorenhypotheek, de naam zegt het eigenlijk al, is speciaal bedoeld voor senioren.

Wilt u in 2020 een seniorenhypotheek afsluiten?

Hypotheekverstrekkers zijn bij senioren vaak een stuk terughoudender als het om het afsluiten van een nieuwe hypotheek gaat. Ook al is er geen maximumleeftijd aan een hypotheek verbonden, er gelden bijvoorbeeld wel strengere inkomenseisen. Daarnaast is het verplicht om in combinatie met uw hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hoe ouder u bent, hoe duurder en moeilijker het is om deze verzekering af te sluiten. Vaak ligt de leeftijdsgrens voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering tussen de 75 en 80 jaar.

 Een hypotheek afsluiten na uw 65e? De voordelen van overwaarde opnemen

Wanneer uw hypotheek in 2020 bijna of helemaal is afgelost, heeft uw woning overwaarde. Dat geld wilt u misschien opnemen als aanvulling op uw inkomen of om een verbouwing te realiseren. Met uw woning als onderpand kunt u een krediethypotheek of aflossingsvrije hypotheek afsluiten wanneer u over voldoende inkomen beschikt. Bij onvoldoende inkomen kunt u een zogenaamde ‘opeethypotheek’ afsluiten.

 Staat u hier ook even bij stil

Bij de berekening van de hoogte van de seniorenhypotheek wordt ook naar de hoogte van uw pensioeninkomen gekeken of, wanneer u al met pensioen bent, naar uw AOW, werkgeverspensioen of zelf opgebouwd pensioen. Wellicht betaalt u minder belasting, maar krijgt u daardoor ook minder hypotheekrenteaftrek. Hypotheekverstrekkers kijken wat u maandelijks nog kunt dragen. Vaak wordt er al 10 jaar voor de pensioendatum naar uw pensioeninkomen gekeken, waardoor u nu al minder kunt lenen. Bovendien eisen veel hypotheekverstrekkers dat u de hypotheek sneller aflost.

Pluspunten seniorenhypotheek:

  • Prettig blijven wonen
  • Uw inkomen aanvullen

 Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of direct een seniorenhypotheek afsluiten? Neem dan vrijblijvend contact op met uw lokale Hypotheekadviseur. Ook al is een seniorenhypotheek afsluiten in 2020 over het algemeen gewoon mogelijk, er gelden vaak wel strengere voorwaarden wanneer u een hypotheek wilt afsluiten na uw 65e bijvoorbeeld. De Hypotheekadviseur is uitstekend op de hoogte over deze voorwaarden. We beantwoorden graag al uw vragen en nemen uw eventuele onzekerheden weg. We berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen in uw persoonlijke en financiële situatie en houden rekening met al uw wensen. Maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1999 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1999 beoordelingen