keyboard_arrow_up

Verhuurhypotheek: Huis kopen om te verhuren

U wilt in 2020 graag een huis kopen om te verhuren? Met de verhuurhypotheek is een beleggingspand bereikbaar voor u. Het kopen van een beleggingspand is een goede investering: door de lage hypotheekrente in 2020 zijn de maandlasten laag. Als u uw woning verhuurt, kunt u rekenen op een mooi rendement.

Sinds de komst in 2016 van de verhuurhypotheek – ook wel vastgoedhypotheek genoemd –  is het voor particulieren mogelijk om geld te lenen om een huis te kopen voor verhuur. Deze hypotheekvorm is interessant als u meer rendement uit uw spaargeld wil halen of als u bijvoorbeeld een huis wil kopen voor studerende kinderen.

Vastgoedhypotheekkosten en rendement voor particulieren

Als u een huis koopt om te verhuren met een vastgoedhypotheek, betaalt u een opslag op de hypotheekrente en heeft u geen recht op renteaftrek. De maandelijkse kosten bij een vastgoedhypotheek zijn dus hoger dan bij een reguliere hypotheek.

Daar staat tegenover dat u maandelijks huur ontvangt. Het bezit van de woning wordt belast als belegging (box 3). De verhuurhypotheek wordt hierop in mindering genomen. Op deze manier ontvangt u – vergeleken met de rente op een spaarrekening – in 2020 een veel hoger rendement op uw geïnvesteerde spaargeld. Op termijn kan een indirect rendement worden gerealiseerd als gevolg van waardestijging.

Staat u hier ook even bij stil

Ook de verhuurhypotheek wordt, net als alle andere hypotheekvormen, getoetst aan uw inkomen. Besef dat u twee hypotheken moet kunnen dragen. De voorwaarden voor het verstrekken van een verhuurhypotheek zijn strikter dan van een ‘reguliere hypotheek’:

  • De hoogte van het hypotheekbedrag is maximaal 70% van de woningwaarde in verhuurde staat.
  • Een verhuurhypotheek wordt niet verstrekt voor bedrijfspanden, vakantiewoningen, kamerverhuur, onderverhuur en verhuur voor permanente bewoning.
  • De te verhuren woning moet in Nederland liggen.
  • Momenteel kijken het ministerie van Financiën en het ministerie van Binnenlandse Zaken naar mogelijkheden om de overdrachtsbelasting voor beleggers te verhogen, een zelfbewoningsplicht in te stellen voor bestaande woningen en de regels voor een vastgoedhypotheek strenger te maken. Zo willen zij starters meer kansen geven. Tijdens een gesprek bij de Hypotheekadviseur vertellen wij u graag de laatste stand van zaken.

 Veilige investering?

Een beleggingspand is een relatief veilige investering. Zeker als het goed gaat op de woningmarkt. Toch houdt een belegging altijd een zeker risico in. Laat uw Hypotheekadviseur daarom een berekening maken van uw mogelijkheden in 2020 voor het kopen van een beleggingspand.  Neem nu contact op met uw lokale Hypotheekadviseur en ontdek wat mogelijk is.

Vrijblijvend een Afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1964 beoordelingen

Vrijblijvend gesprek met De Hypotheekadviseur

Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.8

Op basis van 1964 beoordelingen